از سوی بسیج دانشجویی و دفتر فرهنگ اسلامی دانشگاه آزاد اسلامی فردوس، کرسی آزاد اندیشی جوان و فضای مجازی در سالن همایش واحد فردوس برگزار شد. مجتبی حدیقه کارشناس این حوزه داوری این کرسی آزاد اندیشی را برعهده داشت. وی در جمع دانشجویان با اشاره به سابقه بوجود آمدن و راه اندازی اینترنت و شبکه های اجتماعی در دنیا گفت: راه اندازی اینترنت با اهداف سیاسی و اقتصادی در آمریکا بنا نهاده شده و در حال حاضر روزانه بیش از ۵ میلیارد بسته اطلاعاتی در این مرکز پردازش و تماما ذخیره سازی می شود. وی افزود: شبکه های اجتماعی با هدف اصلی تغییر فرهنگ و اعتقاد مردم راه اندازی گردید، گونه ای که این شبکه های اجتماعی بعضا در خود کشورهای سازنده و اداره کننده استفاده نمی گردد. حدیقه بیان کرد: هرچند استفاده از اینترنت و فضای مجازی می تواند در توسعه و امور روزانه مفید واقع شود اما با توجه به ارائه رایگان آن، عدم فرهنگسازی مناسب در کشورمان، نه تنها ابزار تهاجم دشمنان ما شده بلکه باعث کسب درآمدهای هنگفت نیز برایشان گردیده است. این کارشناس افزود: حضور و زندگی مردم در فضای مجازی لایه دوم و پنهان زندگی افراد بوده و شاید در یکی دوسال اخیر بتوان گفت که فضای مجازی در زندگی حقیقی افراد کاملا دیده میشود و ملموس است. این حضور ۵۵ درصدی مردم ایران در فضای مجازی و شبکه های اجتماعی مشکلات عدیده ای را برای خانواده ها بوجود آورده است. حدیقه در پاسخ به نظر یکی از دانشجویان در خصوص شبکه های اجتماعی ایرانی گفت: نصب هر برنامه از جمله وایبر و واتساب ۴۰۰ هزار تومان برای اسرائیل درآمد دارد در هیچ موردی قابل پیگیری نیست، در حالیکه شبکه های اجتماعی ایرانی برای راه اندازی و کار با مشکلات زیادی روبرو هستند. وی بیان کرد: در ایران حدود ۷۰۰ تا ۸۰۰ شبکه اجتماعی راه اندازی شده است و شبکه اجتماعی قاصدک و سلام از نمونه های خوب آن هستند. این داور کرسی آزاد اندیشی در خصوص نظر دانشجوی دیگری درباره برنامه ها و فیلم های ساخته شده گفت: در بسیاری از فیلم ها و کارتون های تولیدی ردپای یهودیت و دین های انحرافی مشاهده می شود. این برنامه ها با نفوذ در فکر از سنین کودکی آنان را به پذیرش آن افکار وادار کرده به گونه این که در بزرگسالی در برابر این تفکرات منفعل شده و به راحتی آن را می پذیرند.

حدیقه با اشاره به اظهار نظر رئیس جمهور آمریکا افزود: اوباما یکی از مهمترین اقدامات دولت خود را تولید و پخش نرم افزار اندروید بیان کرد و این علامت سوال را باقی گذاشته است که آیا منظور از برد آمریکا در این مساله چیزی جز جاسوسی و تهاجم فرهنگی است؟ وی گفت: بالاترین فیلتر در فضای مجازی و شبکه های اجتماعی توسط کشورهای دشمن ما، اسرائیل، انگلیس و آمریکا با ۹۷ و ۶۳ و ۳۶ درصد انجام میشود و این تولیدکنندگان و عرضه کنندگان شبکه های اجتماعی خود با سانسور و عدم استفاده از آن در صدد جلوگیری از صدمات در زندگی و فکر مردمشان هستند. بنابراین ما ایرانیان بایستی با فرهنگسازی مناسب، راه استفاده درست از شبکه های اجتماعی و فضای مجازی را بدست آوریم. حدیقه در پایان به ذکر نمونه هایی از مشکلات فضای مجازی و اینترنت برای حاضرین پرداخت و راه های رفع نگرانی و استفاده صحیح از ابزار ارتباطی را بیان نمود.